keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Kilometriteksti ei-mistään

Soppa parka joutuu edelleen lepäilemään ja sillä onkin vissiin vähän protestit päällä.. Koko viime viikon oli Doris ja Linka porukoilla päivähoidossa, ettei Soppa innostuisi niiden kanssa leikkimään. Keskiviikkoa lukuunottamatta oli joka päivä kikkareet/ripulit ollarin lattialla, muutamana päivänä oli lirauttanut vielä siihen päälle. Tosi hauskaa munkin mielestä.. Eilen rajasin siltä olkkarin ja makkarin pois ja eikö se ollut nostanut koipeaan yhden keittiön tuolin jalkaan. Uskomaton koira (leikkauspöytä odottaa). Tän viikon maanantaina erehtyin jättämään Linkan Sodan kaveriksi, vaikka sillä olikin kuonokoppa päässä. Se oli avannut Sodalle vessan oven ja kotiin tullessa löysin hiekkalaatikon kaivettuna ympäri eteisen lattiaa ja kissan kikkareet hienosti hinkattuna siihen uuteen vaaleaan eteisen mattoon... Jee. Kerroin sille, että toiset koirat osaa olla nätisti 8h työpäiviä ja työmatkat päälle, mutta ei tainnut mennä jakeluun.

No, tänään kokeilinkin viedä Sopan hoitoon ja jättää Linkan ja Doriksen kotiin. Aika hurjaa hommaa. Ensinnäkin jännitin jättää Linkan ilman Sodaa yksin. Tungin kaikki mahdolliset tavarat pois sen ulottuvilta, laitoin oven takalukkoon (Linka oli viime viikolla joka päivä rappukäytävässä vastassa, kun käytin Sodan erikseen pissikierroksella) ja käänsin Doriksen hiekkalootan seinää päin niin, että Mau just ja just mahtu sinne itsensä tunkemaan. Viskasin Linkalle aamuruuan keräilyerinä enkä laittanu kuonokoppaa.

Ensimmäisenä kun vein Sodan porukoille, kävi se noutamassa yhden äidin keskeneräisen neuleen tai vastaavan riepotettavaksi. Ehkä se ei ollut mitään tuhonnut. Ainakaan ei ollut tehnyt protestihätiään ja Linkakin oli ollut oikein nätisti. Välioven oli avannut, mutta takalukko pysäytti houdinin matkan. Kysyin naapurin papalta kuuluiko kiljuntaa. Se katseli vuorotellen taivaalla lenteleviä lintuja ja varpaitaan eikä kuulemma kuulunut mitään.. Uskoisko tuota. Joka tapauksessa Linka sai lenkin palkinnoksi :>

Viikonloppuna Linka pääs mun ja Tiinan mukana hiihtämään ja sillä oli kamalan kivaa. Mitä nyt välillä juos muita hiihtäjiä karkuun, kunnes tajus hypätä penkalle sivuun :D Jos Sopalla ei ois ollut yskä, ois se (ja ehkä Linkakin) päässyt tutustumaan Tiinan pentuun, mutta eihän sekään nyt onnistunut.

Linka on opiskellut niinkin hyödyllistä taitoa kuin kaikkien jalkojen laittoa kattilaan (etujalat onnistuu jo), seuraamista ja kaukojen vaihtoja. Soppa taas on tehnyt ainakin kaukoja, seuraamista ja jääviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti