Linka

Linka Viipurilainen
s. 12.03.2009 (arvio, tarina löytyy alempaa)

Kasvattaja: Katukoira, Viipurin Koirat ry
Säkä: 50cm
Paino: n. 19kg

Linkan motto: Aina valmis! Mihin meet sä, meen myös mä!

Linkan TOP 3
1. Minä (+ muu lauma)
2. Ruoka
3. Rallaus ja vitsit
Sosiaalisesti Linka on mielettömän taitava, eikä se ole koskaan joutunut minulla ollessaan tappeluun. Toki reviiriään se puolustaa tulisesti. Sillä tuntuu olevan myös kova auktoriteetti muihin koiriin, mutta toisaalta vahvemman edessä se ei edes yritä pullistella. Nykyisin Linkaa vahvempaa ei vain oikein tahdo tulla vastaan.. Linka on myös reipastunut aivan mielettömästi ja siitä onkin kehkeytynyt melkoinen vitsiniekka! Agia senkin kanssa on kokeiltu ja jo muutamien kertojen jälkeen se kiljuu kurkku suorana, jos näkee minun olevan toisen koiran kanssa radalla... Tokohommiakin tehdään huvittelumielessä ihan vähän, samoin temppuillaan. Linkassa on todennäköisesti ainakin saksanpaimenta ja kelpiä tai karjakoiraa, tuskin siihen muuta mahtuukaan. Ihan mieletön paimen!

Paimennusleirillä Kuttukuussa 2011, kuvat: Lea Laine
Linka oli aivan järkyttävän pätevä, kouluttajan mielestä se käyttäytyi aivan kuin ois ollut tutuissa hommissa! Linka on kuitenkin päätynyt tarhalle ollessaan 4kk, joten se taitaa vaan olla erittäin lahjakas ;) Heti lambeja haettaessa käyttäytyi rauhallisesti niin kuin työkoiran pitää, eikä yrittänytkään räjäyttää laumaa :>Linkan tarina
Tässä on vain osa Linkan tarinaa, kokonaan sitä tuskin saadaan koskaan selville.

Alkujaan Linka on Viipurin katukoira, tämän linkin takaa löytyy hieman juttua ja kuvia tytöstä tarhalla olon ajalta. Suomeen Terhin luo Linka saapui tiineenä maaliskuun 2010 lopulla melkoisen kurjassa kunnossa. Pentuja Linka teki neljä ja niistä Riina-tytär jäi kotihoitopaikkaan, kun toiset lähtivät uusiin koteihin ympäri Suomea. Terhillä Linka vietti puolisen vuotta, mutta kun yksi Terhin omista koirista rupesi höykkyyttämään Linkaa, jatkoi se matkaa seuraavaan kotihoitopaikkaan Lauran ja Jeren luo Turkuun. Sitten huomasinkin sen eräällä rotufoorumilla ja melko lyhyellä varoitusajalla haimme Sopan kanssa typyn kotiin lokakuussa 2010.


Linkan "rescue-nimenä" oli Mona, mutta halusin vaihtaa sen Linkaan (jo siksi, että saisin loputtoman nimilistani hupenemaan edes yhden verran..). Nimi on peräisin Michael Hoeyen kirjasta ("Hiekkaan haudattu")  lentäjän ja seikkailijan virkoja pitävältä hiiritytöltä.

Linkan muuttaessa meille, sillä oli sekä sikaripunkki että hiiva todella pahassa jamassa. Turussa Linkalla oli ollut juoksut, joka aiheutti uuden täydellisen karvojen lähdön (stressi yms. vaikuttaa sikariin). Tullessaan tytöllä oli antibioottikuuri (joka pahentaa hiivaa), mutta jatkoimme sitä vielä hännässä, takajaloissa ja suupielissä olleiden tulehdusten takia. Linka kulki myös kolmella jalalla märkivien anturoiden takia, milloin mikäkin koipi ylhäällä. Tohtorista Linka sai myös uudenlaista, sekä sikariin että hiivaan tehoavaa shampoota. Sikaripunkkiin kokeiltiin useampaa lääkettä, mutta lopulta päädyttiin käyttämään ivomecia, jolla Linkan Riina-tyttäreltä oltiin sikari saatu taltutettua. Samoihin aikoihin vaihdettiin nappulat BARF:iin, koska epäilin Linkan olevan allerginen ainakin viljoille ja maissille. Steriloitavana käytiin 28.01.2011.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti