lauantai 17. syyskuuta 2016

Nevan luonnetesti

Tänään käytiin Nevan kanssa luonnetestissä Maaningalla, tuomareina Leena Berg ja Jorma Kerkkä. Testi meni aikalailla siten kuin olin ajatellutkin. Videon jälkeen vähän vielä mun odotuksista.

Videolla ensin testi ja sitten läpikäynti, jossa kertoo myös nuo pisteet.


Videolla näkyvässä läpikäynnissä tuomari sanoo näin: "Koska se että se nyt ilmenti hermostumista, ni se on myös nuoruutta. Koska sillä on täällä vahvoja asioita, vahvoja hyviä asioita."

Tuomari puhuu myös kovasti uusimisesta aikuisemmalla iällä. Ei sillä tuloksella mulle ole niin väliä, kun Nevaa ei tulla koskaan jalostukseen käyttämään, mutta voihan sitä mielenkiinnosta uusia jos muutaman vuoden päästä siltä tuntuu.

Mielenkiinnosta me nytkin testiin tultiin. Oli kiva nähdä osuuko omat odotukset yksiin tuloksen kanssa. Kaikki muut pisteet olisin etukäteen veikannut samaan ruutuun, ainoastaan laukaus-pelottomuuden olisin veikannut yhtä ylempään ruutuun. Aikaisemmin Neva ei ole laukauksiin reagoinut yhtään mitenkään, mutta tietysti tuo laukausten alla oleva testi vaikuttaa. Omaa vuoroa odottaessa laukaukset tuli myös ihan vierestä, eikä Neva silloin reagoinut niihin.

Mutta onhan se ihan mielettömän pähee koira!
Meidän valmentajan Lauran sanoin:
"Siis kun se korkea vire + ohjaaja pehmeys + viettikovuus = super harrastuskoira"

Se riittää mulle :)

Ps. Kun katsoo noita Nevan keinutreenivideoita, niin niissä näkyy selkeesti tuo kuormitus (vai oonkohan leikannu selkeimmät pois videoista :D ) ja sama juttu oli kun alettiin tekemään keppejä ekaa kertaa, ja pentuaikana perusasentoa ekoja kertoja keittiössä.

Kyllä tästä testistä Nevan tunnistaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti