tiistai 30. heinäkuuta 2013

Neva 11vk + isojen rallit

Linka on käynyt taas Tikrun kanssa rallailemassa pellolla ja tehnyt kotona pikkutehtäviä naksun kanssa. Soppa taas on kotitokoillut ja temppuillut sekin. Eilen pääsivät myös keskenään rallaamaan pellolle ja illemmalla käytiin Sopan kanssa polkaisemassa vielä pyörälenkki.

Niin ja käytiin Sopan kanssa tutustumassa myös doboon! Musti&Mirrissä oli järjestetty esittelykerta, missä päästiin kokeilemaan pallon ja lätkän päällä keikkumista. Kamera ei tietenkään sattunut matkaan mukaan, mutta Soda osas oikein mallikkaasti pistää sekä etupään että takapään lätkälle ja pallolle hyppääminenkin onnistui hienosti. Pallon päällä kokeiltiin istumista, maahanmenoa ja seisomista. Seisomaannousu oli muista asennoista, varsinkin istumasta, Sopan mielestä aika jännää, mutta uskalti senkin tehdä lopulta. Syksymmällä on varmaankin alkamassa dobokurssi, jos tulijoita vain on tarpeeksi :>

Neva on leikkinyt parinkin koiran kanssa. Muutamaan otteeseen 1,5v Huti-borderterrierin kanssa ja eilen vajaat 2vk Nevaa vanhemman islanninlammaskoira-Almurin kanssa. Almurin kanssa leikki kävi välillä turhankin totiseksi ja varsinkin nameista meinasivat saada ihan hyvät rähäkät aikaan. Meitä ihmisiä yrittivät myös kovasti omia...

Naksuteltu on taas ahkerasti katsekontaktista, istumisesta ja maahanmenosta. Näitä pentu tarjoaa jo aika mallikkaasti, mutta sanoja en ole mihinkään vielä liittänyt.

Me on harjoiteltu useampana päivänä myös lätkähommia. Neva osaa jo laittaa etujalat hienosti paikoilleen, takapäänkin yleensä. Sitten se osaa istua lätkällä niin, että on siis kyydissä aivan kokonaan. Nämä kuvat on muistaakseni ekalta tai tokalta kerralta kun tehtiin.

Paino otettiin tällä kertaa ihan ihmisille tarkoitetulla vaa'alla, se näytti tasan 6kg. Ehkä keittiövaaka ois ollut tarkempi, mutta Neva ei oikein enää tahdo mahtua siihen. Seuraavan viikon paino saadaankin rokotuskäynnin yhteydessä klinikan puntarilla. Jospa pentu oppisi kahdessa viikossa asettelemaan pitkät koipensa taas keittiövaakaan ;)

Tässä vielä läjä leikkikuvia Hutin ja Almurin kanssa.Sitten pari Jutan puhelimella ottamaa kuvaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti