perjantai 28. syyskuuta 2012

ACE:n reeni ja vaellus

Viime la. käytiin ACE:lla reenaamassa, mutta videota ei ole muuta kun puhelimella kuvattu loppupätkä missä ei juuri ole nähtävää. Kameran muistikortti jäi koneeseen..

Ehdottomasti vaikein kohta näytti kuitenkin tältä, keppien päässä ei ollut varmaan metriäkään seinään.

Suoraan putkeen tultiin vauhdilla, koira luonnollisesti edellä. Siitä piti saada kääntymään kepeillä, leikata ite takaa keppien toiselle puolelle ja saada koira kääntymään keppien jälkeen erittäin tiukasti oikealle pituutta kohti ja pimeään päähän putkea. Sen jälkeen oli taas törkee kiire koiran perään, eli mitä vähemmän koiraa tarvi kepeillä saattaa sen parempi.

Soppa ei kestänyt yhtään takaaleikkausta, kun ei varmaan koskaan noin jyrkässä kulmassa olla sitä tehty. Seinään pujottelu oli myös hankalaa ja piti saattaa paljon pidemmälle kun normaalisti riittäis. Keppien jälkeen tahto kääntyä vasempaan kauempana olevaa putkea kohti. Osissa saatiin tääkin homma hoidettua, mutta tiedetäänpä ainakin mitä seuraavaks harjotellaan kun muu sikailu kepeillä saadaan pois.

Sunnuntaina lähdettiin aikasin aamulla kohti kainuuta, Hossan retkeilyalueelle, lyhyelle vaellusretkelle. Soppa jäi kotiin huilimaan mutta Linka pääs mukaan käppäilemään. Se olikin ylipätevä retkikoira, pysyi polulla, ei uittanut rinkkaansa joissa, järvissä, puroissa ja lammissa (minkä Soppa ois takuulla tehnyt) eikä vouhottanut turhaan. Porskutti vaan tasasta tahtia eteenpäin ja lepäili tauot. Neljä päivää ja kolme yötä vietettiin metsässä ja kätkösaldoksi saatiin kuusi. Kolme matkalta ja kolme alueelta. Linka ei kuitenkaan geokoiran hommista mitään ymmärrä, niin siitä ei apua ollut.

Tänään lähdetään Sopan kanssa Joensuuhun yökylään ja siltä reissulta ois tarkotus useempi kätkö etsiä. Pääsee Soppa nenähommiin :>

Kuvia pororajan toiselta puolen. Iso kamera jäi kotiin, eli laatua on turha odottaa, ehkä määrä korvaa.. Isommaks saa klikkaamalla ja elukkagalleriassa Linkan osastolla muutama koirallinen lisää. Joku jos on viisas voi kertoa miten näihin kuviin saa tolkkua?
Linkaa ei ylämäet hetkauttaneet
Kyltissä lukee WC ja kyllä, se näyttää puron yli..
Pullossa oleva vesi on otettu tuosta järvestä. Kirkasta?

Iltaherkut

 
Polun pitäis jatkua alhaalta oikealle :D
Joki oli päättänyt ottaa saman reitin
Kiertotie
Satoi ja paistoi, kesä?
Jaa että tästä vai?
Poroja nähtiin vasta autosta lähtiissä
Hiljaista kansaa




2 kommenttia:

  1. Jäin miettimään miten sinne vessaan pääsi? Kahlaamalla? Toivottavasti ei ollut syvä puro. Niissä vissiin tuppaa olemaan siellä pohjoisessa ihan tosi kylmää vettä. Mikä tuon variksenpelätinpellon tarina on? :)

    VastaaPoista
  2. Kahlaamalla tai sit vähän matkan päässä meni kans silta. Vesi oli nilkkakorkeudella mutta melkosen hyytävää hrrrr.. Hiljaista kansaa voi ihmetellä täältä: http://www.kuutamokeikat.fi/14 ja sitten täältä: http://www.suomussalmi.fi/kuntalainen/palvelut/kulttuuri/hiljainen_kansa

    VastaaPoista