perjantai 21. marraskuuta 2014

Treeneistä

Eilen oli taas viikkotreenit ja sain vihdoin myös Nevalaisen matkaan. Soda hoiti edelleen ratatreenivuoron, mistä en aatellu sen enempiä kirjotella. Vähän tuppas rimat roiskumaan, eikä muutenkaan mennyt ihan parhaalla mahdollisella tavalla ja tassut palo edelleen, kun halliin vaihdettiin uusi matto ehkä kuukausi sitten. Ei tosin palaneet enää niin pahasti kuin ensimmäisellä kerralla, että eiköhän se opi silläkin matolla liikkumaan.

Mutta se Nevalainen! Neva ei tosiaan ole kyennyt edellisillä treenikerroilla (yli kuukausi sitten) keskittymään treenaamiseen ollenkaan, kun on pitänyt kytätä muita ja omia hallia. Edellisessä postauksessa kertomani slaagihoito agikisoissa kuitenkin taisi tehdä tehtävänsä :) Nyt Neva pääsi hommiin kolmesti. Ensin juuri ennen treenien varsinaista alkamista, treenien aluksi ja vielä lopuksi.

Ennen treenejä hallilla oli rauhallista, radalla kyllä oli koira treenaamassa ja hallissa muutama muukin. Mentiin sivukentälle tekemään kontaktitreeniä ja Neva keskittyi hirmuhienosti! Itse kontaktien eteen pitää kyllä tehdä vielä töitä, oli sen verran säheltävä meno.. Mutta ihan hyvältä se kai jo vaikutti, tai oli sillä ajatus mitä tässä tehdään.

Toka treeni tehtiinkin extempore radan puolella, eli Neva käytti puolet meidän treenivuorosta. Hallilla oli edelleen rauhallista, joten käytiin monen kuukauden tauon jälkeen ottamassa parit kepit. Nevahan on tehnyt vain pari kertaa täysimittaisena kepit, eikä oikeastaan ole tarvinnut käsiapua. Nyt oli homma ensin hieman hakusessa ja meinasi pari kertaa jättää kepit kesken, mutta pian palas homma muistiin, tosin pienellä käsiavulla mentiin. Mutta jos jatkossa päästään sivukentällä keppejä tekemään säännöllisesti, niin pian niistä hyvät tulee :)

Viimeisenä vielä uudestaan vähän kontaktitreeniä, kun hallissa oli paaaljon enemmän hälinää. Koiria kahdella radalla, haukkuvia vuoroaan odottavia ja käytävissä kulkevia. Hieman meinasi Nevaa houkuttaa käydä vähän näyttämässä kuka hallissa määrää, mutta päätti kuitenkin keskittyä hommiin rähjäämisen sijaan :) Pätevä penne!

Uskaltaisin väittää, että jos nyt pystyn pitämään Nevaa mukana treeneissä ja päästään kontakteja ja keppejä säännöllisesti tekemään, niin niistä tulee aika tosi hyvät ;) Tietty sit vielä pitäis päästä ratatreeniä tekemään, saa nähdä miten siinä touhussa pääkoppa kuumuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti