sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Sodan agikisat ja Nevan treeneistä

Tänään Sodalla oli piiitkästä aikaa agikisat täällä Kuopiossa. Tänä vuonna ei olla kisattukaan kuin kahdesti keväällä.. Hups. Kolme rataa mentiin ja kaikki mun mielestä aika mallikkaasti, torstaina olin vähän epäilevä kisoista kun treeneissä Soda roiski rimoja oikein antaumuksella.

A-radalta tuli keppien alotusvirhe (kuten melkein kaikilla) ja yksi rima alas. Tuo keppien alotus oli aika lyhyellä estevälillä ja kovasta vauhdista melkeinpä suorassa kulmassa oikeella, Soda alottikin ne väärältä puolelta. Eli yhteensä 10 ja mitä tuloslistaa vilkaisin niin aika kovalla ajalla, nollana ois mennyt palkinnoille.

B-radalta on video, mutta ei ole tarkentunut. Kai siitä jotain selvää saa jos jaksaa katsoa :) Sieltä valssi venyi vissiin pitkäksi ja Soda tuli neljännen esteen ohi, jonka jälkeen taas keppien alotusvirhe. Muuten ois tämäkin ollut puhdas rata, mutta 10 ja taas ihan reippaalla ajalla ylimääräisistä kaarroksista huolimatta.

C-rataa kauhisteltiin ennen rataantutustumista aidan takaa. Ihan älytön luukutussuora heti alkuun molempiin suuntiin, ja sitten pitäis kääntää kepeille... Ensin luultiin vielä ettei putken ja keppien välissä ois tuota hyppyä ollenkaan.. Monelta menikin plörinäksi heti menosuoralla tai viimeistään keppien alotuksessa, mutta mepä selvittiin keppien loppuun asti! Sitten hyppy ohi ja viimeiset kolme estettä menikin jo ihan överipelleilyks.


Sitten tuon pennelin meininkejä. Nevalainen oli mulla tosiaan myös mukana matkassa turistina käyttäytymistä, rentoutumista ja keskittymistä harjottelemassa. Neva ei ole päässyt yli kuukauteen ollenkaan treeneihin mukaan, kun muksu on ollut messissä. Neva vaatii niin paljon huomiota ja keskittymistä, että molempien mukaan ottaminen on ihan mahdoton yhtälö. Seuraavalla viikolla Neva taitaa kuitenkin vihdoin päästä mukaan ja toivottavasti jatkossakin :) On Neva päässyt kuitenkin privalenkeille harjoittelemaan mm. ohituksia.

Mutta ne Nevan treenit. Taisin viimeksi kertoakin, ettei Nevan kanssa nyt toistaiseksi treenata muuta kuin tuota käytöstä, rentoutumista ja keskittymistä. Neva kuumuu niin paljon muiden koirien tekemisestä, vinkuvista leluista, kaikesta nopeasti liikkuvasta, rähäköistä... Listaa vois jatkaa ja jatkaa ja jatkaa.. Eli itse treenaamisesta ei tule mitään, kun keskittyminen herpaantuu jatkuvasti, joten Soda käyttää agitreeneissä ratavuorot toistaiseksi ja Nevan kanssa syödään nameja, rentoudutaan ja keskittymisen riittäessä tehdään sivukentällä vähän tokoa, pentukontaktilla asentoja ja jos irti tekeminen onnistuu niin keppitreeniä. Tässä vaiheessa kaikki tapahtuu vielä hihnassa, koska jos pääsee keittämään yli, niin sitten muuten mennään.

Ja tähän päivään! Olin leiponut itse superherkkunameja kisoihin ihan Nevaa varten, vaikka kyllä ne Sodallekin maistui ;) Kisoissa Neva oli häkissä lakanan alla häkkialueena toimivalla sivukentällä (Sodan ollessa vieressä seinässä, niitä ei voi laittaa samaan häkkiin kun Sodalla on vähän herkkä hipiä :P ). Alkuun yritti häkistäkin kytätä ympärillä olevaa hälinää, mutta rentoutui pian sinne. Ensin avasin aina häkin ja Neva makasi edelleen siellä. Naksuttelin kielellä (mä en kykene klikkereihin..) kun katseli rauhassa muita koiria tai otti muhun kontaktia ja palkan sai ottamalla kontaktin muhun viimeistään naksun kuullessaan.

Kun oli häkissä rentoutuneena läpän ollessa auki, kutsuin sen sieltä suoraan sivulle, ettei etinyt rueta heti vouhaamaan joka suuntaan. Sitten tehtiin perusasentoa, sivuaskelia, pientä suoraa, peruutusta, perän käyttöä... Eli seukan alkeita ja himppu myös kaukoja. Ja muuten teki hienosti! Ois tokoihmiset olleet kateellisia pennestä, varsinkin jos tietäisivät minkä verran ja millaista treeniä on takana :P Ympärillä olevat toiset koirat sai olla melkolailla rauhassa. Välillä Neva pysähtyi tuijottamaan jotain ja karvat, häntä ja korvat nous pystyyn, mutta niin se vaan palas palkalle eikä hyökännyt. Yhteensä vaan kolmesti se yritti koko päivän aikana hyökätä toisen koiran päälle, ja kaikki ne taisi olla tummia ja karvanaamaisia.

En tiedä johtuiko noin hyvä käytös normaalia paremmista nameista, lenkkien lomassa tehdystä ohitustreenistä vai shokkimäärästä häiriöö, jota ei paimenpojankaan silmät enää pystyneet seuraamaan, vai jostain ihan muusta. Joka tapauksessa torstaina nähdään jatkuuko sama linja treeneissä ja pystynkö ottamaan Nevan jo tän vuoden puolella mukaan ratatreeniin. Ehkä se jää ensivuodelle.. Mutta ehkä me päästään pian tekemään sivukentälle sitä kontaktitreeniä ja ties vaikka keppejäkin :) Kisaikähän Nevalla tuli toissapäivänä täyteen, mutta josko nyt katseltaisiin ensin palikat paikoilleen.. Kepit menee vasta 12 oikeelta puolelta ohjaten yksittäisenä esteenä etupalkalla, kontaktit on ihan alkutekijöissään, varsinkin keinu. Rengas, pituus ja muuri on ottamatta, samoin rimat nostamatta. On Neva tehtyt 14 esteen vaikeahkon matalista hypyistä ja putkista koostuvan ratapätkän nollana läpi, mutta se ei ehkä riitä syyks painella kisoihin vielä. Katotaan sitä vaikka vuoden päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti