tiistai 3. syyskuuta 2013

Neva 16vk

Onkohan tämä ensimmäinen kerta, kun viikkopostaus tulee oikeana päivänä? Ehkä.

Eilen sain näpsäistyä pennusta melkein sivuprofiilikuvan ja klinikan ohi kulkiessa käytiin myös vilkaisemassa paino: 9,3kg. Äsken mittasin korkeuden pariinkin kertaan ja aina sain saman tuloksen, 43,5cm. Hampaat on myös ruenneet vaihtumaan ja Neva näyttää nyt majavalta kiitos neljän ison etuhampaan.

Valjaat on myös vaihtuneet Linkan isompiin ja erivärisiin vastaaviin. Yksi päivä kasvattajalta saadut valjaat ei vät vaan meinanneetkaan mahtua pään yli pois.. Pienen taiteilun jälkeen ne kuitenkin lähtivät ja saatiin sovitettua Linkan valjaita :D Vielä ne on himpun isot, mutta menee jo.

Samalla reissulla Neva kävi myös järven rannassa ihmettelemässä, eikä se oikeastaan pelännyt sitäkään. Yhtään ei kurotellut vaan kasteli etutassut ihan reippaasti ja yritti syödä vaahtoa rannasta. Vähän se lipaisi myös vettä, mutta ei mennyt kuitenkaan kokonaan järveen. Tuntui, ettei sen mielestä järvessä ollut mitään ihmeellistä, mutta ei vaan huvittanut mennä pidemmälle. Sopan perässä olisi varmasti mennyt.
Kaupunkireissun jälkeen väsytti :>

Neva on taas ehtinyt opiskella paljon kaikenlaista. Kaukoihin olen lisännyt käskysanat apujen lisäksi ja istuminen on myös sotkettu sekaan, harjoitellaan tosin aina vaan yhtä eestaas-vaihtoa kerrallaan. Noudon nostoa ja pitoa on tehty muutamia kertoja ja nekin etenee hiljakseen. Sivulle tuloa on tehty aika paljon, mutta pitäis varmaan siirtyä takaisin seinän viereen kun tarjoaa niin herkästi ulos päin vinoa. Hihnakävelyillä yritän palkata aina housunsaumaan ja onkin ruennut tarjoamaan sivulla köpöttelyä katsekontaktilla ihan kivasti. Leikin yhteydessä nopeaa maahanmenoa on harjoiteltu, ja jotain pieniä jumppatemppuja namin perässä.

Omppuja menee päivässä monta!

Koirakavereitakin on käynyt muutama testaamassa meidän uutta pihaa. Pimun kanssa leikkiminen sujuu aina yhtä kivasti ja kävi Sonakin yksi päivä kokeilemassa, vieläkö leikit onnistuu. Sona juoksi edelleen ihan himpun lujemmin, mutta erehtyi kerran kääntymään sisäkaarta tulevan Nevan eteen, jonka jarrut ei sitten pelittäneetkään ihan kuten aikuisen koiran... Sen jälkeen Neva sai ihmetellä vain kipakkaa komennusta ja irvisteleviä hampaita. Pimun käydessä yritin saada myös Soppaa ja Linkaa innostumaan leikkimisestä, mutta Sodaa kiinnosti vain pallo ja Linka oli taas hyinen hirmuakka. Kovasti Pimu koitti sitä liehitellä, mutta ei tainnut saada irti kuin murinaa ja muutaman ralliyrityksen tapaisen.

Ensimmäisen hampaansa Neva on myös ehtinyt katkaista. Sodaltahan on koko yläeturivistö poikki sen juostua joskus vuoden vanhana ämpäri päässä päin omenapuuta.. Ja ei, en tiedä miten se sai ämpärin päähänsä. Onneksi Nevan katkennut hammas oli maitohammas. Tähänkin katkeamiseen on Sodalla iso osa. Sille heiteltiin narupalloa pihalla ja Neva juoksenteli perässä, kunnes Soppa ravisti lelua ihan Nevan vieressä ja täräytti sitä pallolla turpaan. Neva ei siitä ollut moksiskaan, vähän vain lipoi huuliaan ja jatkoi Sopan perässä juoksemista.

Jatkuvasti joku ihmettelee miten Linka tekee täydestä vauhdista täyskäännökset ilman pienintäkään kaarretta... Tässä salaisuus ;)

Tänään käytiin markkinoilla ihmettelemässä hulinaa ja hevosta. Torille tullessa hevonen lähti juuri pois, enkä ole aivan varma huomasiko Neva sitä siinä vaiheessa ollenkaan. Käytiin haistamassa hepan paikalta hajuja ja sitten kierreltiin kojujen seassa. Välillä piti yrittää syöksähdellä ihmisten luo, mutta kun en laskenut niin hakeutui palkkapaikalle housunsaumaan. Pois lähdettäessä heppa ei vieläkään ollut palannut, joten käytiin taas sen paikalla nuuskuttelemassa ja jäätiin himpun sivummalle (5-10m) odottelemaan. Pian kuuluikin kilinä ja kavioiden kopse, mutta eihän Neva joutanut juuri vilkaisua enempää sitä noteeraamaan.. Piti saada namia! Kierrettiin hevosen ympäri muutaman metrin päästä ja silloinkin Neva kiinnostui siitä vain kun heppa ravisti päätään.. Olin varautunut koko torin huomion herättävään mörkörähinään, mutta onneksi sitä ei saatu.

Ps. Lisäsin edelliseen viikkopostaukseen puuttuvat kuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti