keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Hengissä ollaan!

Ja himppu myös treenattu :)
Sodahan käytti syksyllä suurimman osan treenikerroista, Nevan harjoitellessa käyttäytymistä, mutta tämän vuoden puolella on Nevalainenkin päässyt tositoimiin! Enää Neva ei ota häiriötä muista koirista treenatessa ja muutenkin käyttäytyy hallissa jo melko mallikkaasti. Toisten koirien suorittaminen tosin kiihdyttää sen edelleen jollekin toiselle planeetalle...

Nyt ongelmaksi onkin koitunut kuumuminen itse agilitystä. Neva painaa täysiä menemään, mutta aivot se on unohtaa joka kerta hihnan kanssa kentän laidalle. Tai häkkiin. Tai ehkä se jättää ne jo kotiin.. Joka tapauksessa treenatessa korvien välissä on vain pelkkää savua. Rimat eivät ole vielä maksi-korkeudessa ja Neva hyppää kyllä tosi nätisti silloin kun kierrokset pysyy hanskassa, mutta heti kun vauhtia kertyy, roiskuu myös järestään jokainen rima. Välillä mennään myös pää edellä muurin tolppaan.. Ihmettelen, että tuo koira on vielä ehjä! Onneksi on vakuutus. Mutta joku tolkku tuohon touhuun pitää saada aika livakkaan, ettei ehdi hajottaa itseään, eikä mielellään muakaan.. Välillä tulee nimittäin niin komeesti jaloille, että hirvittää. No, meillä on ammattitaitoisen koutsit jotka varmasti tietää mitä sille pitää tehdä, Soda ei nimittäin koskaan ole kiehunut tuohon tyyliin.

Huomenna saan pitkästä aikaa otettua molemmat pojat mukaan treeneihin, mikä tarkoittaa Sodan ratatreenivuoroa ja Nevan osalta keskittymis- ja rauhoittumisharjoituksia kentän laidalla. Sodan kanssa tuntuu nykyään niin rauhalliselta treenata Nevan jälkeen :P Vaikka Soda meneekin todella lujaa (myös kisatuloksia katsoessa, menisi se aikojen puolesta monesti kärkeen), niin Neva menee kyllä moninkertaisesti kovempaa. Treenikaverit ja kouluttajat muistaa joka treenikerta kertoa mulle, että mulla on kyllä ihan törkeen nopeet koirat. Ihan kun en ite ois vielä huomannut? Tietysti voisin mä ehkä itekkin joskus juosta.

Mitä tokoon tulee, niin en ole vaivannut sillä päätäni pätkän vertaa. Ollaan me tehty perus pieniä seukkajuttuja ja mm. kaukoja aina ennen ruokaa kuten ennenkin. Mutta niihin vähän aikaa sitten julkaistuihin uusiin toko-sääntöihin, saatikka uusiin liikkeisiin ja muihin juttuihin en ole perehtynyt sekuntiakaan. Olen vain kuullut huhuja, että isoja muutoksia, mutta että mitä.. Se selviää sitten kun motivaatio iskee.

Tässä on vielä kuvia muutaman viikon takaa, kun oltiin Pieksämäellä :)
Kokeiltiin muuten myös poikien kanssa potkurilla vetojuttuja! Sodallehan homma oli tuttua ja hyvin muistissa, mutta Neva oli vielä vähän hämillään hommasta. Enkä tosiaan ottanut niitä yhtäaikaa :D Hyvä että nytkään pysyin pystyssä, kun potkuri ei tosiaan ole enää mikään priima, mutta kyllä sillä ajeli :)
Pullukat pääsi taas rallattelemaan :)
Linkakin riemastui Sodan kepistä! Linka harvemmin ottaa leluja tai ylipäätään mitään suuhun, mutta nykyään sitäkin näkee jo enemmän ja enemmän :)


"Voi ei!! Taas se tulee...!"

"Mitäs siinä tölläät?"

Jihuu!

Nevalaisella oli treffit Hildan kanssa :)

Hilda vaan ei aina ihan pysynyt perässä :D

Varsinkaan jos lunta oli kovin paljon..

Mutta yritys oli kova!

Ja mitä meidän junnukerho tekee kotona :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti